Webové stránky používají k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Tyto informace mohou být sdíleny s inzerentními společnostmi. Používáním webu souhlasíte s použitím souborů cookies.

Chilaca

Chilaca paprička je tmavě zelená, křivá, lehce hořká paprička, která je důležitou součástí mexické kuchyně. 

 

Po vysušení ztmavne její povrch z tmavě zelené barvy na hnědočernou barvu. Jako vysušená se nazývá Chile Negro nebo Pasilla. Lusky jsou dlouhé a tenké a dorůstají délky asi 15 až 24 cm a šířky 2,5 cm. Papričky mají zploštělý tvar a její povrch je trochu pomačkaný. Při plné zralosti má sitou chuť. Chilli Chilaca je považováno za mírně ostré. Pálivost se pohybuje v rozmezí od 1 000 do 2 500 SHU na stupnici Scoville.

V mexické kuchyni nesmí chybět 

Čerstvý Chilaca se používá zřídka, ale oblíbená sušená forma Pasilla je skvělá pro omáčky. Může být i rozemleta, použita na výrobenu omáčky (mash) nebo koření.